Allmänt

Följande villkor gäller alla beställningar som görs av kunden (även kallad ”du”, “beställaren” och “användaren”) hos Elserie (även kallad “Elserie”, ”försäljaren” eller ”vi”), via vår webbutik (även kallad “tjänsten”).
Tjänsten ägs av Elserie. Genom att godkänna följande villkor, kan du inleda användningen av tjänsten. Om du inte godkänner villkoren, kan du inte göra beställningar via Elseries webbutik.

Elserie-webbutikens innehåll

Tjänsten är registrerad av Elserie och är ämnad för B2B-partihandel i elbranschen.

 

Kundens ansvar

Kunden förbinder sig till att använda tjänsten enligt villkoren och försäljarens vidare anvisningar.

Kunden bör uppfylla kraven nämnda i leverans- och köpvillkoren. 

Kunden förbinder sig till att ge sanningsenliga uppgifter i webbutikens registreringsformulär, och att korrigera felaktiga uppgifter omgående.

Kunden godkänner beställningens köp- och leveransvillkor.

Kunden godkänner ändringar gjorda av Elserie i sitt kundförhållande.

Kunden står för konsekvenserna vid olovlig användning av upphovsrättsskyddat material. 

 

Försäljarens ansvar

Elserie ansvarar för allt innehåll i tjänsten (bilder, texter, produktpriser m.m.). Elserie ansvarar för att innehållet i tjänsten är i enlighet med svensk lag. Elserie förbehåller alla rättigheter till att modifiera, uppdatera och korrigera tjänstens innehåll samt villkor, utan skild notis till tjänstens användare. 

Elserie svarar inte för felaktig information om sig framförd av utomstående tjänster eller företag. 

Elserie ansvarar för all kundinformation ansamlad via tjänsten, samt för saklig förvaring av informationen. Elserie överlåter inte kundinformation åt yttre aktörer.

Elserie kan vid behov upphäva och ogiltigförklara beställningar eller kundförhållanden. Missbruk av tjänsten rapporteras alltid till myndigheter.

 

Webbutikens immateriella rättigheter

Allt bild- och textmaterial i denna tjänst är Elseries och/eller våra samarbetspartners egendom. Med dessa villkor skall svensk materiell rätt tillämpas, och olovlig användning eller kopiering av material i tjänsten är förbjuden. Elserie följer Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer och svensk lag vid en eventuell tvist.

För frågor kring Elseries köp-, leverans- och allmänna villkor, kontakta vår kundservice på info@elserie.se.

 

Trygg handel

Det är tryggt att göra uppköp i Elseries webbutik. Kundinformationen (som samlas in vid beställning eller registrering) används enbart av Elserie, och betalning samt transaktioner sker via skyddad nätverksanslutning (SSL). Webbutikens transaktioner görs via en Checkout Finland, så Elserie har inte tillgång till betalarens personliga bankuppgifter.

Betalningsvillkor

Checkout är ett tryggt betalningssätt. Vi är ett av Finansinspektionen auktoriserat betalningsinstitut. Tjänsten upprätthålls av Checkout Finland Oy (FO-nummer 2196606-6), och Checkout Finland Oy är en del av OP Gruppen.

Checkout är en betalningsförmedlingstjänst som förmedlar din betalning till säljaren. Vi har förmedlat din betalning om det står Checkout Finland Oy på ditt kontoutdrag eller din kreditkortsfaktura.

Nätbutiken fungerar som marknadsföring för produkter och tjänster samt som produkternas leverantör. Nätbutiken tar hand om alla lagstadgade och självdefinierade skyldigheter som har att göra med butiken. Om du vill göra en reklamation eller återlämna produkten bör du vara i direkt kontakt med nätbutiken där produkten beställdes.

Bankbetalningar

Du kan betala med Aktias, Danske Banks, Handelsbankens, Nordeas, Oma Säästöpankkis, Andelsbankens, POP Bankens, Sparbankens, S-Bankens och Ålandsbankens betalknappar.  Betalningsmottagaren är Checkout Finland Oy och vi förmedlar din betalning till nätbutikssäljaren. Du skickas vidare till din egen bank där du kan genomföra betalningen säkert.

Checkout Finland erbjuder även betalning med gireringsblankett.

Betalning med kreditkort

I nätbutiken kan du betala med Visa-, Visa Debit-, Visa Electron-, MasterCard-, Debit Mastercard- eller American Express-kort. I nätbutiken används internationella Verified by Visa-, MasterCard SecureCode- och American Express SafeKey-identifieringstjänster. Checkout är betalningsmottagaren på kortfakturan och de förmedlar kundens betalning direkt till säljaren. Kortbetalning sker tryggt med en skyddad betalningsblankett och betalningskortets uppgifter sparas inte i nätbutikens system.

Mobilbetalningssätt

Mobilbetalningssätten Pivo, MobilePay, Masterpass och Siirto är tjänster som fungerar i appen och som man kan använda för att betala nätköp som girering från sitt konto eller som kortbetalning från sitt kort genom att godkänna betalningen i ifrågavarande app. Med Pivo kan man också göra Siirto-betalningar. Då kan man godkänna betalningen i vilken som helst app som stöder Siirto.

Checkout - Oma maksutapa kaikille